Haber

Bakan Tunç: “11 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu”

Bakan Tunç: “11 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu”

ANKARA – Hükümlü ve tutukluların ürettiği eserlerin sergileneceği Atölyeler Eserler ve El Sanatları Fuarı’nın açılışına katılan Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Gazze’de insanlık suçu işleniyor. 11 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Bunların yüzde 80’e yakını kadın ve çocuklardan oluştu.” “Oldu” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hükümlü ve tutukluların ürettiği eserlerin sergileneceği Atölyeler Eser ve El Sanatları Fuarı’nın açılışına katıldı. Programı çok sayıda yargı mensubu da takip etti.

Konuşmasına İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kınayarak başlayan Bakan Tunç, “Filistin Gazze’de insanlık suçu işleniyor. Katliam devam ediyor. Çocuklar katlediliyor. 11 binden fazla Filistinli kardeşimiz katledildi.” Bunların yüzde 80’e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor.” “Filistin’de yaptığı bu inanılmaz vahşet ve soykırımdan dolayı İsrail’i bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 120’den fazla ülkenin İsrail’in katliamlarını durdurma ve ateşkes sağlama yönünde irade gösterdiğini belirten Bakan Tunç, 14 ülkenin ateşkes olmaması gerektiğini söylediğini hatırlatarak şu ifadelerde bulundu:

“Bu sistemin değişmesi gerektiğini ve acilen güçlünün değil haklının sesinin çıktığı adil bir sistemin kurulması gerektiğini söylüyoruz. Aksi takdirde 120 ülkenin sözünün eşit olmadığı bir dünyada yaşamaya devam edeceğiz” Tek İsrail’in sözüne, İsrail tüm dünyanın gözüne açıktır, uluslararası hukuku da açıktır.” “Tüm davetlere rağmen Birleşmiş Milletler kararını ihlal etmeye, yok saymaya ve dünya barışını tehdit etmeye devam edecektir.”

Programda Atölyelerin dünya ölçeğinde nadir bir kurum olduğunu belirten Tunç, kurumun misyonunun insanı yaşatmak ve değer üretmek olduğunu vurguladı.

Kurumun mahkemelerce tutuklanan veya cezaları kesinleşen kişilerin topluma kazandırılması hedefiyle çalıştığını belirten Tunç, “Atölyelerimizi el sanatlarının ve mesleklerin öğrenildiği, insanlar için değer üretilen yerlere dönüştürdük. Uygulamalı ve teorik mesleki eğitim programlarını, atölyelerde mesleki eğitim programlarını bu başarımızdan dolayı yürütüyoruz.” Eğitim çalışmaları tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Yıllar içinde geliştirdiğimiz, yetiştiren, üreten, mesleki eğitim veren “Modern Türk Ceza İnfaz Sistemi” ile ilgili Atölyeler modelimizi görmek için birçok ülkeden heyetler ülkemize geliyor ve çalışmalarımızı yerinde inceliyor. .

Tunç, fuarda sergilenen eserlerin, hükümlü ve tutukluların Atölyeler çatısı altında öğrendikleri meslekler ve el becerileri sayesinde sergilendiğini belirtti.

İşyerleri hakkında da bilgi veren Tunç, 1.700’ün üzerinde atölye ve tesiste 30 binin üzerinde hükümlü ve tutuklunun kısa vadeli sigorta yaptırdığını belirterek, “Ülke genelinde 364 ayrı merkezde faaliyet gösteren atölye sistemimiz milli kalkınmamıza katkı sağlıyor. ekonomi.”

“Bu noktada yeni bir anayasa kaçınılmazdır.”

Yeni anayasa çağrısında bulunan Bakan Tunç, “Türkiye yüzyılını adalet yüzyılı yapmak için yeni, sivil ve kapsamlı bir anayasa çağrısında bulunuyoruz. Pek çok sorunun, çıkmazın, hatta yargı krizi denilen durumların nihai çözümü yeni anayasadan geçiyor.” İnşallah her bakımdan üstün niteliklere sahiptir.” Bu yeni anayasayı milletimize kazandıracağız.

Ve böylece cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını daha büyük başarılarla taçlandıracağız. “Türk Asrında ülkemizin adını daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program tamamlanırken, Bakan Tunç stantları gezdi.

habermusabeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu